top of page

Nieuws 2014:

21.12.14

Gisteren liep Zerenia een foutloos parcours tijdens de selectie wedstrijd van Uden. Helaas kregen we in de barage een balk.

Vandaag liep ze wederom een foutloos parcours tijdens Indoor de meijerij. Helaas kreeg ze 1 tijdstrafpunt waardoor ze geen barage mocht rijden.

26.11.14

Afgelopen week, was het een druk weekje voor Zerenia.

Op donderdag en zaterdag moest ze springen tijdens Indoor de Bergen en zondag dressuur tijdens Indoor Breugel.

Donderdag tijdens indoor de Bergen vielen er 2 balken en zaterdag viel er helaas 1 balk. Beide dagen sprong ze goed en was het dan ook jammer van de foutjes die we maakte waardoor de balken vielen.

Zondag liep ze een fijne dressuurproef, met 2 grove fouten erin behaalde ze een 12e plaats van de 26.   

07.11.14

Afgelopen weekend hebben Zerenia en Brughoeve's Dobbey een cross wedstrijd gehad.

Dobbey maakte zijn debuut in de B en deed super goed zijn best. Met 6 strafpnt. bij het springen en maar 1 weigering in de cross behaalde hij een 23e plaats van de 50 deelnemers.

Zerenia liep met dressuur ruim naar de 1e plaats met 73,3 %! Helaas kreeg ze 2 balken met springen en tijdfouten met de cross maar eindigde toch heel netjes op de 6e plaats.

26.10.14

Vandaag was de eerste indoor selectie dressuur. Brughoeve's Dobbey begon de proef vrij relaxed voor zijn doen, helaas konden we dit niet tot het eind vast houden en was de jury ook van mening dat het totaal niet relaxed was.

Zerenia was voor een trainingsrondje mee vandaag. Zij zit nog volop in haar revalidatie periode, maar desondanks zetten ze toch een redelijk nette proef neer, helaas was de zijlijn jury het totaal niet eens met de hoofdjury, waardoor er een verschil van 20 punten was (62.9% en 57%)! 

Verder wat verlaat nieuws, maar dan toch bij deze:

Kleine Jiminy Cricket is verhuisd naar de stallen van Gertjan van Olst.

Op 19 okt. is Brughoeve's Dobbey mee geweest naar een BB cross tijdens SGW Schaijk. Met zowel een foutloos rondje in het springen als in de cross een heel goed debuut!

Brughoeve's Dobbey is 12 okt. mee geweest naar een dressuur wedstrijd in Panningen waar hij 57% en 59.33% scoorde.


02.10.14

Volgend jaar krijgen we 3 veulens!

Zeewinde is de eerste en verwacht begin maart een veulen van Entertainer (Warrant x Corland)

Lobelia verwacht rond mei een veulen van Spielberg (Sunny boy x Rosier).

En Watch me is hekkensluiter met een veulen van Firestone ( Johnson x Florencio) eind juni.


22.09.14

Brughoeve's Dobbey is meegeweest naar een dressuur wedstrijd in Odiliapeel. Hij presteerde erg wisselend, maar toch waren we tevreden met hoe hij zich in het algemeen gedroeg. (58%, 60%)


14.09.14

Zerenia is naar Gorssel geweest. Met de dressuur kreeg ze 70% en in het springen viel er helaas een balk. In de cross hebben we haar teruggetrokken nadat ze een keer stopte en niet fijn aanvoelde om verder te gaan.


08.09.14

Gabola (v. Bojengel) is terug naar haar eigenaar. We hebben haar zadelmak gemaakt en wensen de eigenaar veel succes met dit paard.

07.09.14

Zerenia is naar SGW Norg geweest. na een 1e plaats met dressuur (67%), vielen er met springen helaas 2 balken, in de zware cross (los duinzand en kollossale hindernissen) was ze foutloos met 24 sec. over de tijd. Het leverde een uiteindelijke 5e plaats op.  

23.08.14

Zerenia had een springwedstrijd in Asten. Met 2 foutloze ritten eindigde ze op een 8e plaats van de oneven startnummers.


03.08.14

Kida is verkocht! Kida gaat een mooie toekomst tegemoet bij de Duitse pony amazone Jule Gürgens. Wij wensen hun heel veel succes!


01.08.14

Zerenia had vandaag een springwedstrijd. Ze kreeg helaas een balkje op hindernis 7, maar sprong verder goed.


18.07.14

Jiminy Cricket is verkocht! Rond oktober zal hij verhuizen naar hengstenhouderij Gertjan v. Olst in Den Hout.

12 & 13. 07.14

In het weekend van 12 en 13 juli hadden Zerenia, Zeewinde en Kida een cross wedstrijd.

Op 12 juli moesten we dressuren en springen in Putten. Zerenia liep 68,67% en was foutloos met het springen. Zeewinde liep naar 57% en kreeg helaas een balkje. Kida liep 66,33% en kreeg ook een balkje.

Nadat we in Putten hadden overnacht gingen we op zondag crossen in Ede. Zerenia liep top. al kreeg ze op het eind van de cross een langsloper op een hele makkelijke hindernis. Waarschijnlijk was dit meer de concentratie die even weg was doordat ze van het dichte bos op een open veld kwam met de tent en een hoop publiek.

Kida was de gehele nacht zeer onrustig geweest en had dan ook aardig de 'pijp leeg' nog voor ze moest beginnen. Maar toch liep ze heel goed tot hindernis 14. Daar pakte ze net niet genoeg aan waardoor ze stopte en op de 2e waterhindernis liep ze ook niet lekker door. Zeewinde hebben we zondag niet gestart. Ze kwam met een dikker been van stal (even als vorige week en dat baatten ons zorgen) Thuis bij controle bleek dat ze een lichte peesblessure heeft opgelopen, waardoor ze voor de rest van het seizoen niet meer mee kan doen. 

06.07.14

Vandaag naar CH Horst geweest.

Dobbey moest 's morgens dressuren, Hij vond het losrijden echt doodeng, maar in de ring bleef hij redelijk lopen zeker vergeleken met Veghel. Met 55% en 58% waren we voor 1 keertje tevreden. 

middags zou zeewinde moeten springen. Echter stond ze 's morgens met een wat dik been op stal, waardoor we Zerenia meegenomen hadden. Zerenia kreeg helaas een grote fout op 9A, maar redde zich met handigheid en met veel vermogen op 9B er verder goed uit.

Eind van de dag deden we nog mee aan een 'verrassend' springen. hier was de ene helft van de hindernissen een soort van cross hindernissen en de andere helft gewone springhindernissen. Daarnaast werd het direct op tijd verreden. Zerenia liep een snelle tijd, maar kreeg meteen aan het begin van het parcours 2 balken. Ze was een beetje verbaasd dat er balken vielen, want normaal gesproken als ze zo hard mag, zijn de hindernissen 'vast'. Ze reageerde hier zelf heel goed op door met meer rust en voorzichtigheid de verdere hindernissen te springen.. 

05.07.14

Kida was vandaag naar de NRPS keuring geweest. Met een 1e premie en koploper in haar rubriek, mocht ze meedoen aan de kampioenskeuring van meerdere groepen. Dit won ze helaas niet, maar toch mag ze zich nog een keer bewijzen in Ermelo op 9 augustus!

NRPS: Bij de vierjarige en oudere voor stamboekopname was de kopplaats en een eerste premie voor de vijfjarige Kida (Kasparow x Lancelot x Caritas) van mw. N.J.M. Speet uit Oploo.

28.06.14

Kida en Zerenia gingen vandaag mee naar de cross in Leidschendam.

Kida had een nette dressuur (69.33%), een foutloos springparcours en naar onze mening een foutloze cross. Echter vonden de hindernisjury's dat ze op de waterinsprong en bij de coffin te langzaam inkwam waardoor ze 2 weigeringen kreeg. Best wel vreemd, want ze kwam bijna te snel binnen, zo'n lekker tempo had ze erin zitten!

Zerenia begon ook met een nette dressuur ( 68%), helaas met springen was zotje zo druk door de fluitjes van de cross die ze kon horen dat er totaal geen controle was, hierdoor viel al snel een balk en toen ik haar wilde corrigeren, drong het eerst niet door en daarna ineens té, waardoor ze stopte voor de hindernis. Met de cross was het eigenlijk hetzelfde, ze ging zo hard dat we 3 langs lopers kregen op plekken dat ze simpel weg ongecontroleerd hard door de bocht kwam. Toch vond ik dat ze het beide super gedaan hadden. De cross was moeilijk en lang en daar hebben ze beide top doorheen gelopen. 

21.06.14

Dobbey is naast dinsdag ook de woensdag en de donderdag mee geweest naar Veghel.

Woensdag behaalde hij 57% en 58,33%. Donderdag behaalde hij 53.67% en 59.33%

Woensdag hebben we daarnaast ook nog even lekker gek gedaan met hem door mee te doen aan een barrelrace en wat BB hindernissen te springen. 

18.06.14

Zerenia en Dobbey zijn gisteren mee geweest naar een dressuur wedstrijd in Veghel.

Zerenia liep 2x een goede proef (al waren er nog meer dan genoeg dingetjes die beter konden) met een 6e en 2e plaats. Beide keren had ze net zoveel punten als de nummer 5 en 1, namelijk 63,24%

Dobbey liep de 1e proef redelijk, Hij bleef redelijk luisteren, zeker vergeleken met Beers het leverde hem 56,33% op. De 2e proef was hij echt vreselijk vervelend, waardoor we die vroegtijdig beëindigd hebben.

Dobbey mag vandaag en morgen nog een keer op dezelfde wedstrijd.

09.06.14

Kida en Zeewinde hadden een cross wedstrijd vandaag in Hulsberg.

Ondanks de enorme hitte en het pittige terrein deden ze hartstikke goed hun best.

Kida liep maar liefst 72% met de dressuur, had een foutloos springparcours en een foutloze cross, met enkel 2.4 tijdfouten eindigde ze op een 4e plaats.

Zeewinde liep een dressuurscore van 58.67% weer een beetje beter en zelfs een 9 en enkele 8'en op de lijst! Met een foutloze cross, een balkje bij het springen en 6.8 tijdfouten stond ze jammer genoeg ergens onderaan de uitslagen lijst.

06.06.14

Jiminy cricket is geboren!

Deze knappe hengst heeft als vader de GP hengst NETTO en moeder is onze Watch me.

03.06.14

Kida is afgelopen zondag naar een springwedstrijd geweest bij onze 'achter buren'.

Met helaas een balkje op 8B en 74 punten voor stijl, stonden we toch nog op de 13e plaats.

02.06.14

Afgelopen zaterdag zijn Zerenia en Zeewinde mee geweest naar het prachtige Landgoed Maarsbergen.

Zeewinde liep een wat mindere dressuur proef dan in Castenray met 57% en leuk commentaar van de jury ging ze het springen in. Daar maakte we op hindernis 1 een fout. De cross was foutloos en slechts 3 seconden buiten de tijd. Wat goed was voor een uiteindelijke 18e plaats.

Zerenia liep een hele groede proef met 69%. Ook Zerenia maakte met het springen een fout op hindernis 1, en liep een foutloze cross met slechts 5 seconden tijdsoverschrijving. Hiermee eindigde ze op de 3e plaats!

25.05.14

Gisteren liepen Dobbey en Kida een dressuur wedstrijd die tevens als selectie gelden.

Kida liep naar 63.67%. In de 2e proef scoorde ze 61.67%

Dobbey begon de 1e proef goed, echter na het stapgedeelte ging het helemaal de mist in, waardoor hij heel laag scoorde. De 2e proef was hij op 1 lange zijde zo bang dat ook die proef niets opleverde. 

21.05.14

Gwennie is verkocht! Ze is vandaag opgehaald door haar nieuwe Duitse eigenaars.

16.05.14

Zeewinde en Zerenia liepen vandaag een springwedstrijd. Dit was tevens een selectiewedstrijd

Zeewinde liet helaas een balk vallen op hindernis 2, omdat ze een galopsprong te weinig maakte. Zerenia liep 2x foutloos en behaalde daarmee een 4e plaats.


13.05.14

Vandaag liep Dobbey mee op een dressuur wedstrijd in Schaijk.

Nadat hij de vorige keer zo extreem stout was, werd deze wedstrijd er even extra tussen gezet. Vandaag liet hij zich van z'n goede kant zien met een 1e (64,67%) en 2e plaats (61%)!

12.05.14

Een verlate update, Maar bij deze alsnog de resultaten van SGW Castenray.

Zowel Kida als Zeewinde maakte hun L debuut. Kida kreeg met dressuur 202 pnt en stond op een 4e plek, Zeewinde liep in dezelfde ring en kreeg 174pnt. Al een stuk beter dan in Etten leur! Beide sprongen foutloos. Helaas kreeg Kida een weigering op de waterbak ( wat naar onze mening niet terecht was, maar goed) en Zeewinde een weigering met de berg af sprong. Dit was eigenlijk maar een simpele hindernis, maar omdat je én in extreem los zand sprong én gelijk heel steil de berg af ging was ik iets te voorzichtig, Zeewinde twijfelde hierdoor en stopte. Toch waren we over beide zeer te spreken in deze conditionele zware cross.

Zerenia maakte haar M debuut. Met de dressuur reden we ver onder ons kunnen, misschien ook wel door de haast met het omzadelen van alle 3, maar toch nog goed voor een 5e plek. Ook zij sprong foutloos.En nadat de cross ruim 45 min. stil had gelegen reden we toch nog een fijne cross. Helaas kregen we een stop op de waterbak, wat voor Zerenia eigenlijk niet gebruikelijk is, maar toch liep ze een heel goed rondje!

Met dank aan EVENTINGPHOTO.COM - EQUIPHOTO.DE - VICTOR KRIJT.


27.04.14

Afgelopen vrijdag liep Zerenia mee op een dressuur wedstrijd in de Mortel. Ze werd een beetje moe doordat het uitliep, maar ze zette tijdens haar Z1 debuut een mooie 6e plaats neer met 60.88%.

Dobbey was weer de stoute draak, waardoor er geen goede proef neergezet kon worden.


18.04.14

Een beetje laat, maar dan kunnen de mooie foto's er meteen bij.

Kida liep in Etten leur een nette dressuur proef. Het leverde 62,3% en een voorlopig 5e plaats op. Hier voegde ze een foutloos springparcours bij. Helaas liep ze in de cross bij de waterbak een weigering op, maar ze liep nog wel binnen de tijd. En met fantastische stijlpunten leverde het alsnog een 7e plaats in totaal op!

Zeewinde liep in dezelfde ring als kida en met een score van 55.67% eindigde ze tot onze verbazing nog op een voorlopig 10e plaats! Helaas kreeg zeewinde een balkje in het springparcours, maar liep ze een foutloze cross, binnen de tijd en met nog hogere stijlpunten dan kida eindigde zeewinde op een 5e plaats!

 Met dank aan EVENTINGPHOTO.COM - EQUIGENIEK - EREPRIJS fotografie.

08.04.14

Het cross seizoen officieel geopend met Zerenia in Etten Leur!

Afgelopen zondag liep Zerenia de eerste cross wedstrijd van het seizoen.

Met een mooie 10e plaats zijn we geëindigd op de dressuur score. Met slechts 5.5 strafpunt verschil met de nummer 1 was onze ring een hele sterke!. 

29.03.14

Vandaag hadden we een springwedstrijd in Beuningen.

Het was een beetje een pech dagje. Kida sprong met losrijden heel goed, in de ring kregen we echter een balkje en 1 strafpunt voor de tijd.

Zeewinde kwam een beetje hard door de bocht en daar stond de vorige deelnemer nog, waardoor we niet zo'n goede afstand kregen en ze kreeg daardoor een balkje.

Zerenia sloot de dag met wederom een balk, ze vond hindernis 4 nogal spannend waardoor ze er gespannen overheen sprong.

Toch zijn we tevreden, want alle 3 liepen ze een fijn parcours.

24.03.14

Gisteren hadden we een dressuur wedstrijd.

Zerenia won beide proeven met allebei de keren 69%!

Dobbey was een tijdbommetje, maar liep beter dan de afgelopen keer en kreeg 57,67% en 60%. Kida was een beetje aan het puberen en kreeg 64% en 58,33%


10.03.14

Gisteren zijn Zeewinde, Kida en Zerenia meegeweest naar de oefencross in Baarle Nassau.

Zijn hadden er weer zin in. Op naar Etten leur, de eerste wedstrijd van het seizoen voor Zerenia op 6 april, voor Kida en Zeewinde op 13 april.

Erwin van Arkel bedankt voor de mooie foto's!

28.02.14

Vandaag zijn Kida en Dobbey mee geweest naar een dressuur wedstrijd.

Ze hadden beide geen goede voorbereiding omdat ik door een ongelukje met Zerenia ruim 2 weken niet heb kunnen rijden. Ze moesten het dus enkel met longeerwerk als voorbereiding doen.

Kida debuteerde in de L2, ze deed ontzettend goed haar best, maar de slechte voorbereiding was duidelijk merkbaar. Met 2x een 4e plaats met 61,33% en met 60,33% zijn we toch zeer tevreden over haar!

Dobbey debuteerde in de M1.Hij had erg veel last van spanning, Gelukkig had hij in de 2e proef iets minder spanning en dat was voor dat moment het hoogst haalbare na zo'n slechte voorbereiding.


02.02.14

Vandaag was een spring dagje voor Zeewinde en Kida.

Kida kreeg 2 balken en 71 voor stijlpunten wat haar een 23e plaats opleverde.

Zeewinde kreeg helaas 4 strafpunten en eindigde net als Kida op een 23e plaats.


31.01.14

Dobbey en Zerenia liepen vandaag een dressuurwedstrijd in de Mortel. Voor Zerenia was dit de 1e keer sinds de brabantse kampioenschappen outdoor. Het maakte haar echter niets uit want ze liep naar een hele nette 3e plaats met 68%

Dobbey had erg veel last van spanning en kwam helaas niet hoger dan 57.33%


26.01.14

Vandaag de 2e dag van het winterfestijn springen.

Kida en Zeewinde liepen heel netjes. Helaas kregen ze beide een balk. De balk van Zeewinde was echt mijn eigen schuld, die van Kida was een beetje pech.

Zerenia kreeg een stop op hindernis 4. Iets wat we niet gewend zijn van haar. Met losrijden gebeurde het ook al een keer en de twijfel bleef er dan ook een beetje inhangen wat in het gehele parcours tot uiting kwam.


25.01.14

Zerenia wordt voor het komende jaar ondersteund door Best western hotel De Naaldhof uit Oss!


24.01.14

Vandaag was er een springwedstrijd in de Mortel,onderdeel van het 'winterfestijn'.

Kida liep foutloos en werd 11e.

Zeewinde liep dubbel foutloos en eindigde op de 10e plaats.

Zerenia kreeg 2 balken, maar sprong verder wel goed naar onze mening.


14.01.14

Afgelopen weekend is Dobbey mee geweest naar de laatste selectie wedstrijd.

Hij liep wat wisselend met hele goede stukken en hele slechte stukken. Het eindigde in een eindscore van 60.33%


06.01.14

Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar en hopelijk een gezond en goed jaar!

bottom of page